Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/khrurcir/public_html/wp-content/themes/default-mag/assets/libraries/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

کاهش۵۰ درصدی تولید زعفران در خراسان رضوی نسبت به میانگین بلندمدت

کاهش 50 درصدی تولید زعفران در خراسان رضوی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد:

کاهش ۵۰ درصدی تولید زعفران در خراسان رضوی نسبت به میانگین بلندمدت

غلامحسین ساربان در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص کشت زعفران در خراسان رضوی طی سال جاری اظهار کرد: نخستین محصول مهم بخش باغبانی استان پسته و زعفران است. در حال حاضر از ۱۲۱ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران در کشور که حدود ۷۶ درصد آن یعنی ۹۱ هزار هکتار، متعلق به خراسان رضوی است. هم‌اکنون در خراسان رضوی ۱۱۹ هزار خانوار زعفران‌کار فعالیت می‌کنند. به این ترتیب زعفران محصولی است که در استان عمدتا در اختیار خرده‌مالکان قرار دارد؛ اگرچه در یک سال اخیر برخی این محصول را در سطح وسیع کشت کرده‌اند.

وی با اشاره به کاهش بارندگی‌ها و تاثیر آن بر تولید ۲ محصول در خراسان رضوی افزود: طی ۲۰ سال گذشته حدود ۱۱۴ هزار هکتار از کشت گندم، ۱۵ هزار هکتار از مساحت کشت جو، ۳۱ هزار هکتار از اراضی کشت چغندر قند و ۲۶ هزار هکتار از زمین‌های مربوط به کشت پنبه در استان کم شده و کشاورزان سراغ محصولات باغی رفته‌اند؛ به طوری که در حال حاضر ۹۶ هزار هکتار به مساحت کشت پسته و حدود ۵۶ هزار هکتار به اراضی کشت زعفران استان اضافه شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: هم اکنون فرصت‌های خوبی از نظر صادرات و صنایع تبدیلی زعفران در استان ایجاد شده و کشت این محصول به صورت عادی در هر هکتار ۲۲۰ نفرروز شغل ایجاد می‌کند. از این جهت زعفران برای استان ما از اهمیت زیادی برخوردار است. در حال حاضر ظرفیت فرآوری زعفران در خراسان رضوی ۴۰۵ تن بوده و بالغ بر ۱۲۱ واحد فرآوری این محصول در استان فعال است. همچنین قدم‌های خوبی در حوزه بسته‌بندی و مارکتینگ زعفران در استان و مشهد برداشته شده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر زعفران ۲۰ درصد درآمد ناخالص بخش کشاورزی استان را تشکیل می‌دهد، اضافه کرد: به همین دلیل این محصول اهمیت زیادی دارد. خراسان می‌تواند در تولید این محصول همچنان رتبه نخست کشور را در اختیار داشته باشد و این موضوع نیازمند همکاری همگانی است. همچنین بهره‌وری از اراضی زعفران باید به شدت افزایش پیدا کند. علاوه بر این تاکنون زعفران عمدتا به عنوان یک ادویه و چاشنی تولید می‌شده است. باید در مسیری حرکت کنیم که بتوان از این محصول فرآورده‌هایی نظیر کروسین نیز تولید کرد. زعفران می‌تواند در صنعت داروسازی در سطح کشور و دنیا برای ما درآمد خوبی ایجاد کند. در صنعت غذا و آرایشی نیز این محصول می‌تواند مفید و مورد استفاده باشد.

Admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

گرامیداشت سومین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی

س ژانویه 3 , 2023
مراسم گرامیداشت سومین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی در محل نمازخانه این اتحادیه برگزار گردید. این مراسم در صبح روز سه شنبه ۱۴۰۱/۱۰/۱۳ با حضور مسئولین و کارکنان مدیریت تعاونی روستایی و اتحادیه تعاونی روستایی استان خراسان رضوی و شهرستان مشهد برگزار گردید. این مراسم در ابتدا با قرائت […]
سردار سلیمانی

خبرهای فوری

X
Call Now Button